Toegankelijkheid

Hulp voor Flash Player

Inhoudsopgave

Het deelvenster Algemene opslaginstellingen


Opmerking: De hierboven weergegeven figuur is geen afbeelding, maar de daadwerkelijke Settings Manager. Klik op de tabbladen om de verschillende deelvensters weer te geven. Met de opties in de deelvensters kunt u de instellingen voor Adobe Flash Player wijzigen.

Sommige websites willen gegevens opslaan op uw computer, zoals uw hoogste score voor een game die wordt uitgevoerd in Flash Player of informatie over welke producten u hebt aangeschaft. Met het deelvenster Algemene opslaginstellingen kunt u bepalen hoeveel schijfruimte websites kunnen gebruiken om gegevens op te slaan. U kunt in dit deelvenster ook opgeven dat er geen gegevens mogen worden opgeslagen door websites. (Als u niet toestaat dat websites gegevens kunnen opslaan, werken bepaalde websites niet naar behoren.)

In dit deelvenster kunt u tevens de standaardopslaginstellingen opgeven voor websites die u nog niet hebt bezocht. (Gebruik het deelvenster Opslaginstellingen website om opslaginstellingen op te geven voor websites die u al hebt bezocht.) In de volgende lijst worden de opslagopties beschreven:

 • Schakel het selectievakje Nooit meer vragen in als u niet wilt dat toepassingen van websites gegevens op uw computer kunnen opslaan. U wordt dan nooit meer hierom gevraagd. Hierbij worden geen gegevens verwijderd die al zijn opgeslagen. (Als u bestaande gegevens wilt verwijderen, gebruikt u de verwijderopties in het deelvenster Opslaginstellingen website.)
 • Verplaats de schuifregelaar helemaal naar links als u per geval wilt bepalen of toepassingen van een website gegevens op uw computer kunnen opslaan. Telkens wanneer een toepassing gegevens op uw computer wil opslaan, wordt een vraag om meer schijfruimte weergegeven.
 • Verplaats de schuifregelaar helemaal naar rechts (Geen) als u wilt dat toepassingen van websites elke gewenste hoeveelheid gegevens op uw computer kunnen opslaan.
 • Verplaats de schuifregelaar naar 10 kB, 100 kB, 1 MB of 10 MB als u wilt dat toepassingen van websites gegevens op uw computer kunnen opslaan, maar de gebruikte hoeveelheid schijfruimte wilt beperken. Als een toepassing meer ruimte nodig heeft dan de toegewezen schijfruimte, wordt u gevraagd om meer schijfruimte toe te wijzen wanneer de toepassing wordt uitgevoerd.
 • (Flash Player 8 en hoger) Schakel het selectievakje uit Sta Flash-inhoud van derden toe gegevens op uw computer op te slaan als u niet wilt dat Flash-inhoud van derden gegevens op uw computer kan opslaan.

  Wanneer u een website bezoekt, geeft het adres op de adresbalk van de browser doorgaans de locatie van het grootste gedeelte van de website aan. Als u bijvoorbeeld de fictionele website www.[hotel].com bezoekt, bevindt het grootste gedeelte van de website zich op www.[hotel].com. De inhoud van websites kan echter een combinatie van verschillende bronnen zijn. Op www.[hotel].com wordt bijvoorbeeld een reserveringsformulier in Flash weergegeven dat eigenlijk afkomstig is van [reserveringen.hotel].com. De inhoud van de laatste website wordt inhoud van derden genoemd.

  Soms wordt door inhoud van derden geprobeerd gegevens op uw computer op te slaan. In het bovenstaande voorbeeld vindt u het waarschijnlijk geen probleem dat [reserveringen.hotel].com gegevens op uw computer opslaat, zoals gegevens over uw hotelvoorkeuren, zodat u een hotel kunt reserveren. In andere situaties wilt u wellicht niet dat door inhoud van derden gegevens op uw computer worden opgeslagen. Het autoverhuurbedrijf www.[mijn-autohuur].com heeft bijvoorbeeld een banneradvertentie op www.[hotel].com om uw gebruik van de website te volgen of om uw voorkeuren vast te leggen.

  Als u wilt voorkomen dat derden gegevens kunnen opslaan op uw computer, schakelt u het selectievakje Sta Flash-inhoud van derden toe gegevens op uw computer op te slaan uit. Deze optie is alleen beschikbaar in Flash Player 8 en hoger. Het wordt aangeraden een upgrade uit te voeren naar de meest recente versie van Flash Player.
 • (Flash Player 9.0.115.0 en hoger) Schakel het selectievakje Gemeenschappelijke Flash-componenten opslaan om downloadtijden te beperken uit als u geen Flash-componenten wilt opslaan op uw computer.

  U kunt met Flash Player gemeenschappelijke of gedeelde SWF- en FLV-bestanden en andere componenten van verschillende websites opslaan op uw computer om downloadtijden aanzienlijk te beperken en webpagina's sneller weer te geven. Op www.[hotel].com en [reserveringen.hotel].com worden bijvoorbeeld dezelfde Adobe-componenten gebruikt.

Zie Wat zijn opslaginstellingen? in het onderwerp over Instellingenbeheer voor een overzicht van problemen met gegevensopslag.